Si të luani Mahjong?

Mahjong është një lojë që përdor një set pllakësh të përdorura në lojën tradicionale aziatike Mahjong, e zakonshëm luajtur nga katër lojtarë. Lojëra Mahjong mund të përmirësojnë kujtesën, rriten qartësia mendorë dhe ndihmojnë në mbajtjen e vitalitetit të trurit si ju plakeni.

![How to Play Mahjong? | Mahjong Free Online](https://mahjong-online.club//images/how-to-play/mahjong-game.png "How to Play Mahjong? | Mahjong Free Online")

Rregullat e Mahjong Solitaire

Duhet të heqni pllakat e lira të të njëjtës ngjyrë ose lloj në çifte. Ka një përjashtim për pllakat bonus. Çdo dy pllaka sezonale mund të heqen nga tabla, kjo rregull gjithashtu aplikohet edhe për pllakat e luleve.

Mahjong Solitaire Rules

Për shembull, për të hequr pllakën "Bambu #5", do të duhet pllaka e njëjtë.

Pllaka "Vendi Lindor" ka nevojë për një pllakë të njëjtë në çift, dhe pllaka "Dragua e Kuqe" nuk do të përshtatet me "Dragua e Gjelbër" ose "Dragua e Bardhë".

Megjithatë, "Pranvera" mund të kombinohet me "Dimrin", "Verën" ose "Vjeshtën", në varësi të mundësive të disponueshme. Pllaka "Lule" përshtatet për çdo lule tjetër.

Një pllakë konsiderohet e lirë nëse asnjë pllakë tjetër nuk po qëndron mbi të dhe anët majtas ose djathtas janë të lira. Nëse klikoni në çdo pllakë, ajo bëhet jeshile - kjo do të thotë se është pllakë e lirë dhe nëse ka një pllakë të lirë të të njëjtës lloj, të dyja mund të heqen. Nëse klikoni në çdo pllakë, ajo bëhet e kuqe - kjo pllakë është e bllokuar ose nga një pllakë tjetër nga lart ose majtas dhe djathtas. Qëllimi i lojës së Mahjong është të hiqen të gjitha pllakat nga tabela duke hequr dy pllaka identike dhe të lira një nga një.

Llojet e pllakave në Mahjong

Zakonisht, janë në dispozicion 144 pllaka të tre llojeve: kostumet, trumfat dhe pllakat bonus.

Pllakat e kostumeve

Pllakat në këtë kategori ndahen në tre kostume, secili me numra nga një deri në nëntë, me katër pllaka identike në secilin kostum. Në total, ka tre kostume të ndryshme: Pikë, Bambu dhe Simbole. Ka në total 108 pllaka.

Pikë

Mahjong Dots Tiles

Bambu

Mahjong Bamboo Tiles

Simbole

Mahjong Symbols Tiles

Pllakat e trumfit

Ka dy sete të ndryshme pllakash trumfi: Erërat dhe Dragua. Ka eralet Lindore, Jugore, Perëndimore dhe Veriore. Dragonjtë janë në ngjyrë kuqe, gjelbër dhe bardhë. Si me pllakat e kostumeve, ka katër kopje identike të çdo pllake trumfi, dhe në total ka 28 pllaka.

Erërat

How to Play Mahjong?

Dragonjtë

How to Play Mahjong?

Pllakat bonus

Ka dy sete pllakash bonus: Lule dhe Stinët. Çdo pllakë ka vetëm një kopje. Ka në total 8 pllaka në këtë kategori.

Stinët

How to Play Mahjong?

Lulet

How to Play Mahjong?

Rezultati

Urime, keni kaluar kurset e luftëtarit të ri dhe tani jeni i njohur me rregullat e lojës Manjong Puzzle!

Tani mund të filloni të luani Mahjong online falas dhe pa shkarkuar një aplikacion në pajisjen tuaj. Mos harroni të përdorni ndihmat dhe të përzieni pllakat nëse nuk gjeni një çift pllakash të lira.

Luaj MahjongPreview for  how to play Mahjong