Luaj Mahjong lojë falas online

Luaj Mahjong lojë falas online

Mahjong është një lojë tradicionale kineze në tavolinë që ka fituar një popullaritet të gjerë në mbarë botën. Bën në kategorinë e enigmave dhe bazohet në kërkimin dhe heqjen e pllakave identike nga tavolina.

Të luash Mahjong kërkon mendim logjik, planifikim strategjik dhe vendimmarrje të shpejtë nga lojtari. Në versionin klasik të Mahjong, lojtarët përdorin një grup pllakash të veçanta të përbërë nga simbole, numra dhe hieroglife, të cilat duhet të përputhen dhe t'i heqin nga tabela.

Qëllimi është të pastrohet tabela nga të gjitha pllakat duke gjetur të gjitha çiftet identike.

Si të luani Mahjong në internet

Qëllimi i lojës Mahjong është të heqë të gjitha pllakat nga tabela. Pllakat mund të fshihen në çifte vetëm nëse të dy pllakat i përkasin të njëjtës klasë dhe nuk janë të bllokuara nga pllaka të tjera.

Kjo do të thotë, vetëm pllakat e shkyçura mund të fshihen. Nëse një pllakë mbulohet nga një pllakë tjetër sipër ose e rrethuar nga pllaka të tjera në të majtë ose në të djathtë, atëherë ajo është e bllokuar dhe nuk mund të hiqet. Me fjalë të tjera, pllakat e shkyçura janë ato që mund të tërhiqen në mënyrë të sigurt majtas ose djathtas pa lëvizur pllaka të tjera.

Ka 36 klasa pllakash, secila me katër pllaka, duke dhënë gjithsej 144 pllaka në tabelë. Shumica e klasave përbëhen nga katër pllaka identike. Përjashtim bëjnë klasa e bimëve dhe klasa e stinëve. Këto klasa mund të përmbajnë katër pllaka të ndryshme, megjithëse disa grupe pllakash brenda këtyre klasave janë gjithashtu identike.

Si të luani Mahjong në internet

Këshilla dhe truket e Mahjong Online

Këshilla dhe truket e Mahjong Online

  • Para së gjithash, përpiquni të hiqni pllakat që janë në nivelet e sipërme, pasi ato bllokojnë pllakat e poshtme.
  • Nëse shihni dy pllaka të së njëjtës klasë mbi njëra-tjetrën, përqendrohuni në heqjen e pllakës së sipërme - nëse hiqni dy pllakat e tjera nga ajo klasë, loja humbet.
  • Mundohuni të maksimizoni numrin e pllakave në dispozicion. Nëse përballeni me zgjedhjen për të hequr një pllakë të vetme ose një pllakë që bllokon të tjerët, zgjidhni atë që bllokon të tjerët.